Vriendin Waylon

Willem Bijkerk, beter bekend als Waylon, is een bekende zanger uit Nederland. Waylon is op 20 april 1980 geboren in Apeldoorn. Hij werd als zanger bekend in het televisieprogramma Holland’s Got Talent op televisiezender SBS 6. De vriendin van Waylon is Bibi Brijeman. Samen hebben ze sinds 2018 één dochter.

Wie is Bibi Brijeman?

Bibi Brijeman en WaylonBrijeman is naast de vriendin van Waylon vooral bekend van het televisieprogramma Oh Oh Cherso, waar ze in te zien was. Brijeman, die in Zoetermeer geboren is op 6 juli 1991 deed onder de bijnaam kabouter mee aan Oh Oh Cherso. In dat televisieprogramma op televisiezender RTL 5 werden verschillende jongeren uit Den Haag gevolgd, waarvan Brijeman er één was. Brijeman probeerden daarna als zangeres door te breken. Maar dat lukte lang niet zo goed als haar vriend Waylon dat wel lukte. Nu is Brijeman vooral bekend als vlogger op YouTube. Iets wat ze niet onverdienstelijk doet op YouTube.

De doorbraak van Waylon

Waar het Brijeman niet echt lukte om door te breken als zangeres. Ging dat bij Waylon een stuk verdienstelijker. Na zijn optreden in Holland’s Got Talent, waar Waylon het nummer It’s A Man’s World van James Brown vertolken leek de route van Waylon al bijna uitgestippeld. Met het album Wicked Ways brak Waylon als zanger daarna echt door.

Waylon en The Common Linnets

Samen met zangeres Ilse de Lange deed Waylon als het duo The Common Linnets in 2014 mee aan het Eurovisie Songfestival. Dit deed het duo namens Nederland niet onverdienstelijk. Met het nummer Calm After The Storm werden The Common Linnets verassend tweede tijdens het Eurovisie Songfestival. Redelijk snel na het Eurovisie Songfestival verliet Waylon echter alweer The Common Linnets.

Waylon als jurylid

Inmiddels is Waylon naast zanger ook bekend als jurylid in het televisieprogramma It Takes 2. Maar vooral als jurylid in het televisieprogramma The Voice Of Holland is Waylon bij nog veel meer Nederlanders bekend geworden.