Vriendin Frenkie de Jong

Voetballer Frenkie de Jong is de duurst verkochte voetballer uit de Eredivisie ooit. De voetballer die nu nog bij Ajax voetbalt zal in de zomer van 2019 verkassen voor 75 miljoen euro naar FC Barcelona. De Jong, die op 12 mei 1997 geboren is in Arkel, zal met die overstap Amsterdam verlaten voor Barcelona. De vriendin van De Jong is Mikky Kiemeney. Die uiteraard zal mee verhuizen richting Barcelona.

Wie is Mikky Kiemeney?

Mikky Kiemeney en Frenkie de JongKiemeney is de vriendin van De Jong. En net als het leven van de voetballer zal ook het leven van Kiemeney in de zomer van 2019 flink gaan veranderen. De Jong en Kiemeney leerden elkaar kennen via school en ze hebben sinds 2015 een relatie. Vier jaar later zal het koppel Nederland dus gaan verlaten voor Spanje.

Waar De Jong op het voetbalveld gezien kan worden als één van de grootste talenten ter wereld. Kon Kiemeney enkele jaren geleden ook nog gezien worden als een groot talent, maar dan op het hockeyveld. Kiemeney hockeyde bij hockeyclub Den Bosch, één van de beste hockeyclubs ter wereld. De vriendin van De Jong heeft echter het hockeyen achter haar gelaten en staat nu De Jong bij in zijn voetbalcarrière.

Mikky Kiemeney WAG van het jaar

In 2018 werd Kiemeney verkozen door het magazine FHM en website voetbalzone.nl tot WAG van het jaar. WAG staat voor Wives And Girlfriends. Deze verkiezing werd met overmacht gewonnen door Kiemeney. Daarmee wordt Kiemeney door het Nederlandse publiek gezien als één van de mooiste vriendinnen van de Nederlandse voetballers.

Salaris Frenkie de Jong

Op dit moment wordt het salaris bij Ajax van De Jong geschat op één miljoen euro per jaar. Zijn salaris zal echter vors gaan oplopen bij FC Barcelona. Waarschijnlijk gaat De Jong namelijk zo’n tien miljoen euro per jaar verdienen bij de Spaanse grootmacht. Dat salaris kan tevens nog oplopen naar zo’n zestien miljoen euro per jaar doormiddel van verschillende bonussen.

Transfer Frenkie de Jong

Met de transfer van De Jong naar FC Barcelona is een bedrag gemoeid van in eerste instantie 75 miljoen euro. Die 75 miljoen euro zal rechtstreeks naar Ajax gaan. Dit maakt De Jong ruimschoots de duurste voetballer ooit die uit de Eredivisie verkocht is.

NummerNaamVanNaarMiljoen
1Frenkie de JongAjaxFC Barcelona75
2Davinson SánchezAjaxTottenham Hotspur40
3Memphis DepayPSVManchester United34

De bovenstaande 75 miljoen euro is echter nog maar de basis verkoopprijs die Ajax ontvangt. Doormiddel van verschillende bonussen kan de verkoopprijs namelijk nog oplopen naar een bedrag van 86 miljoen euro. Als die verkoopprijs wordt bereikt is De Jong zelfs de duurst verkochte Nederlandse voetballer ooit.

NummerNaamVanNaarMiljoen
1Virgil van DijkSouthamptonLiverpool85
2Frenkie de JongAjaxFC Barcelona75
3Marc OvermarsArsenalFC Barcelona40